Mange måder at skjule sit hårtab på

Jeg kender rigtig mange mænd, der på den ene eller anden måde lider af hårtab. Hårtabet kan have enormt mange forklaringer, men oftest er det simpelthen genetisk. Derfor kan man næsten se på sin slægt, om det er sandsynligt, at man selv vil komme til at tabe håret en dag. Hårtabet kan ske fra en forholdsvis tidlig alder allerede, men det kan også ske gradvist jo ældre man bliver. Man kan ikke rigtig gardere sig mod hårtab, og man vil aldrig nogensinde kunne komme det helt til livs. Det eneste, man kan gøre, hvis man ikke er glad for sit manglende hår, er at camouflere det, og her findes der en hel del forskellige muligheder. Nogle af de mest velkendte er naturligvis at gå med hat eller paryk, men vil man have en mere permanent løsning, må man gå andre veje. Også her findes der forskellige former for løsninger, men en af de mest velkendte er hårtransplantation.

Jeg kender flere mænd, der har fået foretaget denne procedure, og det har været med rigtige gode resultater hver eneste gang. Det foregår ved, at man får placeret nogle nye hårsække i sin hovedbund, og det er en slags operation, som kan tage 6-9 timer, da man skal igennem flere forskellige faser. Derudover kan det være svært at finde en løsning inden for Danmarks grænser. Pilorum Hårklinik har dog f.eks. en kontakt i Istanbul, og de hjælper gerne med at arrangere rejsen derned, så alt er på plads, og man kan tage afsted og føle sig helt sikker på, at alt bliver, som det skal være.

Det tager lang tid for det “nysåede” hår at gro ud igen, så har man brug for en løsning til at dække issen lige her og nu, vil det måske være bedre at tænke i retning af hatte, parykker eller lignende. Herimod er en hårtransplantation en noget mere længeresigtet løsning, som man vil kunne have glæde af i mange år, og derfor er det en rigtig god metode, hvis man ved med sig selv, at man aldrig nogensinde vil komme til at bryde sig om at være skaldet eller have tyndt hår og derfor gerne vil komme det til livs.

Tænker man på at benytte sig af denne metode, skal man dog huske på, at det aldrig vil være helt muligt at få sin gamle hårpragt tilbage, men det er en måde, hvorpå man på længere sigt kan skjule og camouflere de mere eller mindre uheldige gener, man har, som gør, at man altså taber håret på forskellige steder på et eller andet tidspunkt i sit liv. De mænd jeg kender, der har været igennem denne proces, de er allesammen super tilfredse med resultatet, selvom det var en kostelig affære, der blandt andet krævede en hel masse tålmodighed, men i sidste ende mener de stort set allesammen, at det var det hele værd, så det er jo en god ting.