Decra tag halter bagefter på Sjælland

Decra tag er de senere år blevet meget populært, ikke mindst pga. den lave pris, men det er fortsat mest jyderne, der sparer på den konto. Statistikker viser, at Østdanmark kun modvilligt følger med på bølgen. Her foretrækker man fortsat traditionelt tegltag, særligt i Ringsted og Hillerød er de nye Decra tage fortsat et særsyn. Onde tunger påstår, at der er en snob-effekt involveret. Om det har noget på sig skal vi lade være usagt, men det er fortsat den generelle holdning landet over, at et Decra tag ikke er helt det samme som et tag i rigtig tegl. Førhen rynkede man også på næsen af beton-tagstenene, men de har efterhånden vundet alminlig accept, så mon ikke også den samme udvikling vil kunne ses, når det gælder Decra tag.

Decra tag er dog meget populært i København

Selv om sjællænderne er forholdsvis tilbageholdende, er Decra tag på hastig fremmarch i København og på Fyn repræsenterer Odense den samme tendens. Som regel er det de store byer, der går forrest i udviklingen, så flere eksperter vurderer, at det i løbet af få år vil bryde den ellers fremherskende tendens.

Rent kvalitetsmæssigt får man meget for pengene. Et Decra tag vurderes til at kunne holde mindst 30 år, og dette skal ses i forhold til, at prisen er markant lavere end traditionelle tag-løsninger. Et Decra tag kan ofte også lægges direkte på det gamle tag, og derved spares yderligere på nedtagning, og dermed både arbejdsløn og bortskaffelse.