Åbent bilværksted i Fredericia

En del frivillige har nu gjort ”Åbent bilværksted” til en realitet med hjælp fra Fredericia kommunes såkaldte aktivitets-pulje. Der er tale om et værksted, som alle kan benytte sig af i dagtimerne, samt i aftentimerne i det omfang der er bemanding til rådighed. Værkstedet råder over en almindelig ”grav” samt en pneumatisk lift, og derudover naturligvis et bredt udvalg af værktøj og måleudstyr.

Initiativet forventes at tiltrække en del brugere, og man forventer, at det måske kan blive en udfordring at fordele sol og vind lige, så det ikke blot vil være enkelte faste brugere, der mere eller mindre permanent lægger beslag på faciliteterne.

Fredericias etablerede bilværksteder er ikke begejstrede

Ikke overraskende, er flere af Fredericias etablerede bilværksteder skeptiske overfor initiativet, som de mener kan koste ”reelle” arbejdspladser, som det bl.a. udtrykkes. ”Det kan ikke være rigtigt, at kommunen på den ene side officielt ønsker at støtte erhvervsliv og vækst, men på den anden side bruger offentlige midler til at undergrave os”, siger en værkstedsejer, der dog ikke ønsker sit navn frem i denne sammenhæng.

En talsmand fra Åbent bilværksted mener dog ikke, at erhvervslivet har grund til bekymring. ”Der vil altid være folk, der selv roder med bilerne, enten som hobby eller for at spare lidt penge, og det eneste vi bidrager med, er lidt bedre forhold – og ikke mindst sikre”, fortæller talsmanden med henvisning til en episode i Vejle, hvor en familiefar kom slemt til skade, da en opklodset bil væltede ned over ham under en hjemme-reparation.