Parterapi er ikke kun for forhold, der er gået i stykker

Mange ser parterapi som en sidste chance for at redde deres forhold, men det behøver bestemt ikke at være sådan. Det kan sagtens være en måde at blive bedre til at snakke med hinanden på eller finde en ny måde at få løst konflikter på. Det kan derfor være en god ide at gå i parterapi, inden der er en af parterne, der gerne vil ud af forholdet. Det kan enten være, fordi I har en krise. Det kan også være, fordi I bare gerne vil blive bedre til at tale sammen om tingene.

maxresdefault

Hvis der for eksempel er gået for meget hverdag i parforholdet, kan parterapi hjælpe jer med at finde gnisten igen. Og der kan hurtigt gå hverdag i parforholdet. Det er jo trods alt det, det bedste af vores liv består af. Så i virkeligheden handler det nok mere om at finde en måde, hvor hverdagen kan blive ved med at være spændende. Hvor I stadig har det sjovt sammen og har lyst til hinanden.

Hos Parterapi København har de stor erfaring med at hjælpe folk. De har nogle gode og velafprøvede teknikker, der kan få gnisten og gløden tilbage i dit parforhold.

Parterapi kan få jer til at blive sammen efter utroskab

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal komme videre, hvis den ene i forholdet har været utro. Den anden part vil ofte have lyst til at gå. Måske har den, der har været utro også overvejet at gå. For at kunne være sammen med den anden person. Mange par vælger dog alligevel at blive sammen efter utroskab. Det kan for eksempel være, hvis de har børn. Men hvis man ikke bliver ordentligt venner igen, kan det gøre parforholdet mere besværligt. Og det vil derfor højst sandsynligt betyde, at man bare er sammen på lånt tid.

Mange par finder et arbejdsfællesskab omkring børnene, men kommer ikke til at være et par igen efter utroskab. Hvis I ønsker det, kan I derfor med fordel begynde i parterapi. Her kan de hjælpe jer med at bearbejde tingene. Det går ikke, at den ene konstant føler sig forurettet. Eller at den anden konstant må undskylde for det, han eller hun har gjort. Hvis man har taget beslutningen om at blive sammen, er man nødt til at finde ud af, hvordan det er muligt. Og helst også finde ud af, hvordan man kan blive glade for hinanden igen.

Men er der ikke stadig mange, der bliver skilt efter parterapi?

Det kan ikke undgås, at der er nogle, der vælger at gå fra hinanden efter parterapi. Men når man har gået i parterapi har man fået nogle værktøjer til at løse sine problemer. Det er ofte grunden til, at folk vælger at gå fra hinanden, hvis de ikke har været til parterapi. De kører fast i nogle mønstre og konflikter, som de ikke kan komme ud af. Mange savner også bare følelsen af at være nyforelsket. Dengang var alting rosenrødt, og ens partner havde ingen fejl.

Mange føler, at deres liv ville være bedre, hvis de var sammen med hinanden. Hele vores samfund er i dag præget af ideen om, at græsset må være grønnere på den anden side. Man tænker, at man ville være lykkeligere, hvis man var single. Eller at man ville være lykkeligere, hvis man var sammen med en anden. De tanker kan parterapi også hjælpe med. Det er i hvert fald vigtigt at huske på, at det også bliver hverdag med den anden. Forelskelsen vil også aftage, når man finder sammen med en anden.