Vær sikker med en Gonoré test

Hvert år er der danskere, som bliver ramt af kønssygdommen Gonoré, der er en bakterie, som smitter ved seksuel kontakt. Både mænd og kvinder kan blive smittet af kønssygdommen, men der ses generelt et højere antal tilfælde hos kvinder. Hvis man er smittet er det ikke altid sikkert, at man viser symptomer på det såsom svie ved toiletbesøg. Derfor er det en god ide, at tage en Gonoré test, hvis du har mistanke om, at du er smittet. Hvis du gerne vil læse mere om testen, så tryk på følgende link: https://xn--knssygdomme-ggb.com/da/alla-tester/gonore-test/ 

Værd at vide om Gonorë test:

Gonoré smitter typisk ved analsex, men kan også gøre det ved oralsex. Selve bakterien findes både i sperm og præsperm, og når det kommer i forbindelse med kvindens slimhinde, er der en risiko for at blive smittet. Dette er grunden til, at lægen ved en klinik undersøgelse, både tager en prøve fra skede, numse og munden.

Hvis du har en mistanke om, at du er smittet med Gonoré, så kan du bestille en test online. I løbet af et par dage vil du modtage en pakke, hvorved testen kan tages. På 10 min. kan man finde ud af, om man er smittet eller ej. Fordelen ved en selvtest er, at der ikke er nogen som er nødt til at vide du har bestilt testen. Bestillingen er helt anonym og du kan selv bestemme hvor testen skal sendes til. Hvis testen er positiv skal du kontakte en læge med det samme. Lægen skal lave en udvidet undersøgelse og vil dermed pode fra de intime steder. Man skal helst reagere hurtigt og få en tid hos lægen. Som tommelfingerregel skal det højest være en uge efter ubeskyttet sex. Hvis man er smittet med Gonoré, kan antibiotika bekæmpe bakterien.