Badmintonsko, mange mærker at vælge i mellem

Indlægget omkring badmintonsko fra både japanske og danske mærker er lavet med kilde: badmintonsko

 

Uundværlige badmintonsko

Som badmintonspiller har man selvfølgelig brug for en badmintonketcher, som nok er det vigtigste udstyr som spiller. Men man kan også snakke om at et rigtig godt par badmintonsko ikke er til at undvære. Derfor er det vigtigt at man ikke bare er ligeglad med hvad man har på fødderne, fordi det helt sikkert har en betydning for ens spil både til træning og kamp. Derfor er det helt vildt vigtigt at man gider at bruge lidt tid på at finde en god sko, og samtidig så er det vigtigt at man tænker over hvilke behov man har. Fordi uanset hvor god en badmintonspiller man er, så er en god badmintonsko ikke til at undvære. En god badmintonsko er en sko der har både stødabsorbering og stabilitet, og rigeligt af begge dele, fordi man belaster sin krop meget når man spiller. Derfor er det vigtigt at man ikke bare køber en hvilken som helst sko, men faktisk en sko der er lavet særligt til badminton. Dog kan det godt være at ens badmintonsko indeholder nogle af de teknologier som er i for eksempel en håndboldsko, så er det bare doseret i de mængder der er passende til en badmintonspiller.

 

God udvikling gavner dig!

Der er inden for fremstillingen af badmintonsko sket en kæmpe stor udvikling. Det forholder sig således at der på markedet for badmintonsko er særligt fire mærker der skiller sig ud, og er en rigtig god sko til sporten. Det ses tydeligt fordi det også er fra disse mærker at selv eliten og de bedste i verden vælger deres sko fra. Der er tale om intet mindre end tre japanske mærker og et enkelt dansk mærke.

 

Yonex vinder frem

Et af de mest betydningsfulde producenter inden for badmintonsko er asiatiske Yonex, som igennem de sidste par årtier har skillet sig ud inden for badmintonudstyr. De har med deres meget teknologiske tilgangsvinkel til badmintonsko været nogen af dem, som har medvirket til at skubbe udviklingen væk fra de gamle sko uden stødabsorbering, frem til de high-tec badmintonsko, der forekommer på dagens markedet. En af de betydningsfulde ting som Yonex har bidraget med er en alternativ type stødabsorbering, som giver en bedre bounce effekt. Det betyder at du får en betydelig høj tilbageførsel af energi, når man lander og skal til næste bevægelse. Som en afbildning har Yonex lavet et forsøg hvor man kaster et æg ned på et underlag af Power Cushion, materialet i skoen fra ti meters højde, hvor det derefter springer syv meter op i luften igen.

 

Nye mærker

Som ny spiller på markedet har vi det meget store skoproducent Asics, som gennem mange år har frembragt sko til alle sportstyper med undtagelse af badminton. De er fornyeligt begyndt på det og har efterhånden påvist deres betydning på den internationale scene for badmintonsko. Nogle betydningsfulde danske badmintonspillere benytter nu Asics’ badmintonsko, og det er af mange årsager. Adskillelige af de teknologier som ligger i mange andre Asics sko er blevet tilføjet badmintonsko, og derudover har de formået at frembringe et sortiment af sko til badminton, som giver behagelig stødabsorbering, og samtidig sikre støtte når der laves retningsskift. Den bedst solgte badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, der har været anvendt af store stjerner med tiden, f.eks. Jan Ø. Efterhånden som flere bruger Asics badmintonsko har Asics fremstillet mange anderledes varianter til badminton. Endnu en ny spiller på markedet er japanske Mizuno som har deres forhistorie i primært alle sportsgrene end badmintonsporten, men nu koncentrer de betydeligt mere på ketchersport i stedet for holdsport, og dette fremhæves i de anderledes varianter for fodtøj, der bliver fabrikeret fra dem. De har de foregående par år tænkt lidt med badminton og tennis, dog uden vise noget, der har været hovedsagligt til disse sportsgrene. Af denne henseende har de langt om længe iværksæt et sortiment til ketchersport. Det skal dog nævnes at størstedelen af det fodtøj, som fremstilles til teamsport også kan bruges til badminton.

 

Klassisk dansk

Forza er en anden betydningsfuld aktør, der henvender sig til en anden målgruppe af badmintonspillere med deres badmintonsko. Forza har derimod ikke så bekostelige sko, men man får på den anden side en masse for valutaen. Typisk ligger et par Forza badmintonsko fra 299 til 799 kroner, dette er i den lave ende af prisskalaen, hvis man sammenholder med andre mærker såsom Yonex. Forza anvender ikke store summer på udvikling af teknologier. De anvender det, som der er materiale for fungerer. Derfor kan de have deres priser på et ret lavt prisniveau. Dog bruger Forza mange udgifter på innovation, er i forhold til deres badmintonketcher, som vurderes til at være nogen af de bedste i verden.