Hårtab som en del af livets gang

Der er intet mærkeligt i at tabe håret. Det er naturligt, at hårsækkene udskifter hårene en gang i mellem. Derfor vil mange også opleve perioder, hvor de fælder helt vildt. Der er selvfølgeligt også andre faktorer, der spiller ind, men pointen er, at det er hamrende normalt at opleve hårtab i ny og næ. Det, der kan være rigtig ærgerligt, er, at nogle oplever, at der aldrig vokser nye hår ud igen. Det kan resultere i høje tindinger, tyndt hår og decideret skaldede pletter. Mange mænd oplever det før eller siden, men man skal ikke tage fejl. Det rammer også kvinder. Det er bare ikke på samme tydelige måde. Heldigvis er der råd mod hårtab at hente, hvis man følger dette link: http://www.ecuri.dk/ecuri-cosmetics/behandlinger/stamcellebehandling/girl-1130391_960_720

Der er mange grunde til hårtab

Allerbedst ville det jo være, hvis man for evigt kunne have en stor og fyldig hårpragt, men sandheden er, at det er de færreste, der er så heldige. Mange går måske og tror, at det kun er mænd, der for alvor lider af hårtab, men sådan er det faktisk ikke. Det rammer i høj grad også kvinder. Nogle oplever det som noget midlertidigt, mens andre oplever det som noget langvarigt. Men det rammer også kvinder, også selvom man ikke ser det så tydeligt. For eksempel får kvinder ikke på samme måde høje tindinger. 

Hårtab kan skyldes flere ting

Der er intet unormalt i at finde mellem halvtreds og hundrede hår i børsten om dagen. De kan også dukke op på tøjet og alle andre steder. Det er først unormalt, når man kan hive hele totter af hår ud, og hvis håret bliver tyndere og tyndere, kan det også være fordi, der er noget galt. Det kan blandt andet skyldes stress, eller andre ting i ens liv, der fylder meget. Man vil opleve, at man i stressede perioder taber mere hår end normalt, men når disse perioder så ophører, vil hårtabet forhåbentligt også.

En anden grund til hårtab kan være problemer med skjoldbruskkirtlen. Den producerer hormoner, der sætter gang i hårvæsken. Er denne udsat, kan være med til at forårsage hårtab. Det samme gør sig gældende for p-piller og andre typer medicin. Man bør altså opsøge læge, hvis man begynder at tabe unormalt meget hår. Hvis det blot er naturen, der går sin gang, kan man overveje hårtransplantationer. Her kan man for eksempel få stamcellebehandlinger.